3 tips om geld te besparen op elektrisch rijden

3 tips om geld te besparen op elektrisch rijden

Duurzaam leven is belangrijker dan ooit tevoren. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Toch heeft duurzaam soms ook het imago heel duur te zijn. Dit zien we bijvoorbeeld bij elektrische auto’s. We weten allemaal dat de CO2-uitstoot in ons land extreem hoog is. Een vijfde deel van de gehele uitstoot ontstaat door het wegverkeer. Wanneer we massaal over zouden stappen op elektrische voertuigen, dan kunnen we de CO2-uitstoot in het land drastisch verminderen. Maar hier hangt wel een prijskaartje aan. Of toch niet? 

Door de jaren heen is elektrisch rijden niet alleen steeds populairder geworden, maar is de techniek ook steeds meer verbeterd. De elektrische auto’s van nu zijn heel anders dan de eersten die op de markt verschenen. Bovendien groeit het aanbod steeds meer. Dit maakt dat de auto’s betaalbaarder worden. Ook zijn er veel betaalbare occasions met elektrische aandrijving te koop. Je hoeft dus niet direct de hoofdprijs kwijt te zijn als je elektrisch wilt rijden. Bovendien levert dit je een heel aantal fiscale voordelen op. 

Elektrisch rijden is dus wel degelijk interessant als je kosten wilt besparen. Daarnaast zijn er ook nog tal van manieren om extra te besparen. In dit artikel delen we drie slimme tips om geld te besparen op elektrisch rijden. 

1. Ontdek de laadpalen bij jou in de buurt 

Allereerst is het goed om te weten waar je op kunt laden. De tarieven kunnen sterk verschillen, dus we raden aan om hierbij een laadpalenapp in te schakelen. Deze vertelt je niet alleen waar de laadpalen zijn, maar geeft ook actuele informatie over de tarieven en of deze wel of niet beschikbaar is op dat moment. Zo vind je een voordelige e-flux charging station om jouw auto snel en goedkoop op te laden. 

3 tips om geld te besparen op elektrisch rijden

Wist je dat het nog goedkoper is om een laadpaal thuis te installeren? Zeker in combinatie met zonnepanelen. Dan kun je de kosten enorm terugdringen en rij je bijna voor niets in jouw elektrische auto rond. Let op: het is enkel mogelijk om een particuliere laadpaal te plaatsen als je over een eigen parkeerplek beschikt. Een openbare laadpaal moet altijd bij de gemeente worden aangevraagd en hier mag iedereen gebruik van maken. 

2. Koop een tweedehands auto 

Het voordeel van de toenemende populariteit van elektrische auto’s, is dat er steeds meer rondrijden en er dus ook steeds meer uiteindelijk tweedehands worden aangeboden. Tegenwoordig vind je heel wat tweedehands elektrische auto’s. De mensen die vijf jaar geleden hun eerste elektrische auto kochten, zijn nu wel toe aan een nieuw model en zetten hun huidige auto te koop. Hier kan jij je voordeel mee doen. Deze auto’s zijn veelal nog in prima conditie en zo heb je voor niet al te veel geld een elektrische auto.

3 tips om geld te besparen op elektrisch rijden

3. Vergroot de actieradius 

Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van zuinig rijden. Hierbij gelden ongeveer dezelfde regels als in een traditionele auto. Door goed rijgedrag kun je veel energie besparen. Rij dus niet te hard, probeer files zoveel mogelijk te vermijden, rem door het gas los te laten en probeer een constante snelheid aan te houden. Zo vergroot je de actieradius en doe je langer met één accu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *