Vrije tijd

Leuke dingen blijven doen en toch besparen? Zo houd je het leuk!

Het is nu eenmaal een feit, wij Nederlanders zijn zuinig. Waarom zouden we 2 euro uitgeven, als 1 euro ook genoeg is? Helaas zijn er ook heel veel gezinnen in Nederland die onder de minima grens moeten leven, hetzij tijdelijk, en dus elk dubbeltje omdraaien. Soms lastig, maar uiteindelijk kan het ook een sport worden om zo min mogelijk uit te geven. Zeker met deze tips moet dat gaan lukken en bespaar jij het komend jaar heel veel geld voor leukere dingen!

Boodschappen doen met minder

De meest bekende tips zijn wel het boodschappenlijstje maken en je daar aan houden, en het kijken naar een goedkoper alternatief. Maar pak ook eens een mandje in plaats van een karretje. Juist als je de boodschappen zelf moet dragen zal je automatisch al wat minder mee nemen. 

Pak eens de fiets

Ben jij iemand die echt altijd de auto pakt, ook voor kleine stukjes? Pak eens de fiets. Deze kost je helemaal niets en het levert je ook nog eens een goede gezondheid op. Of ga wandelen, als de bestemming niet al te ver is. Heb je direct een frisse neus gehaald en je bespaard niet alleen op je autokosten en je benzine, maar ook op de sportschool!

Een goedkoop kinderfeestjes

Kinderen willen steeds vaker met hun verjaardag naar een pretpark of dierentuin. En juist als ze ook nog eens heel veel vriendjes hebben kan het budget snel slinken. Niet doen! Ga gewoon op de ouderwetse manier met de kinderen knutselen of misschien heb je wel een vriendin die goed is in schminken? Smink alle kinderen en maak er een leuke foto van. Die kun je direct zelf uitprinten of achteraf naar de ouders sturen. Super leuk en het kost stukken minder als het uitje naar het pretpark. Natuurlijk kun je ook van te voren met je kind zelf de uitnodigingen maken, beetje knippen en plakken en natuurlijk samen wegbrengen. Uiteraard op de fiets!

Huisdieren zijn heel duur

Klopt, huisdieren zijn duur, maar ook super leuk! In Nederland heeft 85% van de huishoudens een huisdier in huis en meestal is dit een hond of een kat. Maar die kosten, je kunt er op besparen! Neem niet altijd het A merk honden- of kattenvoer. Voer van het huismerk is vaak net zo goed. Uiteraard moet je dit niet doen als je hond een speciaal dieet moet volgen van de dierenarts.
Maar zelf een speeltje maken kan ook heel goed. Maak een eigen krabpaal voor de kat met een oude buis en wil hier om heen een stuk touw. Je kat zal het geweldig vinden en het verschil echt niet merken met een echte krabpaal. Honden vinden het ook super leuk om met een speeltje te mogen spelen. Dit hoeft niet altijd een duur speeltje van 20 euro te zijn, met een grote tak uit het bos is hij vaak net zo blij. En het scheelt mooi in de portemonnee.