Shoppen

Boodschappen doen, zo doe je dat slim

Besparen op boodschappen is niet zo heel moeilijk, hierbij tips die je portemonnee niet laten schrikken aan de kassa!

Koop wat je echt nodig hebt

Het belangrijkste van besparen is dat je de dingen koopt die echt nodig zijn. Maak dus een boodschappenlijstje. Verder is het belangrijk is dat je al  gegeten hebt voordat je naar de winkel gaat, zodat de winkel jou niet kan verleiden om een lekkere snack of wat anders te kopen. Weet je er van bewust dat 10% van de omzet van een supermarkt wordt verdiend aan de artikelen bij de  kassa, door snel nog maar even iets te pakken. Laat je dus niet verleiden

Maak een menu lijst

Maak van tevoren een menulijst wat je deze week gaat koken dag voor dag en ga maar één keer in de week naar de winkel voor de grote boodschappen. Kijk natuurlijk altijd wat er in de aanbieding is, check de folders, maar koop geen dingen wat je pas over vier maanden gaat gebruiken. Je kan natuurlijk boodschappen doen bij diverse winkels om daar het goedkoopste uit de schappen te halen, maar als je dat met je auto moet doen dan heb je weinig verdient. 

Maak een boodschappenpotje

Maak een  boodschappenpotje, en doe daar de boodschappen van en betaal natuurlijk contant, dan weet je precies wat je overhoudt. Doe altijd de boodschappen zonder de kinderen, je hoeft dan geen nee tegen ze te zeggen. Probeer ook zelf alles te maken, koop geen voorgesneden groente en kant en klaar producten, dat is allemaal te duur. Kijk van tevoren wat je nog in voorraad hebt voordat je weer nieuw gaat kopen. 

Let op de datum

Natuurlijk is de houdbaarheidsdatum van toepassing op verse producten als bijvoorbeeld vlees en vis, maar aan mosterd en andere houdbare producten, daar is helemaal niets mis mee als je het wat later nuttigt. Concentreer je ook niet altijd op A-merken.  Misschien is dat wel van toepassing op je favoriete limonade, maar  roomboter is roomboter of dat nu het goedkoopste merk is of het duurste. Het heeft het juiste vetpercentage dat het roomboter mag heten.  

De goedkoopste supermarkt

Weet dat de goedkoopste producten in de supermarkt op herniahoogte liggen dus onder in het schap. Maak van boodschappen ook geen uitje, haal de dingen die je dan alleen nodig hebt en probeer ook producten te combineren.  Van tomatensaus maak je tomatensoep op maandag en op woensdag maak je dan van de rest een hoe lekkere spaghetti. Op internet kun je diverse websites vinden waarbij je bijvoorbeeld de ingrediënten aangeeft in je koelkast en in je voorraadkast, waarna je dan een recept ontvangt waarbij je al die of enkele van die producten kunt gebruiken om een lekkere maaltijd te maken. Het kan een hele leuke sport zijn om te proberen geen restjes over te houden en als je die wel hebt om hiermee weer wat nieuws lekkers op tafel te zetten. Met een beetje inspanning en creativiteit gaat het een hoop schelen in je portemonnee.