Geldzaken

Geldzaken? Alleen maar voordelen!

In deze dure tijden wil eigenlijk iedereen geld besparen. Alleen is het zo dat dit niet even gemakkelijk lijkt, maar met deze tips is het vast een stuk beter te doen. Om je geldzaken op orde te hebben is het prettig om eens goed in de gaten te houden wat je precies waaraan uitgeeft.

Waar kan je op besparen?

Om goed te bekijken waar je nou het beste geld op kunt besparen is het een goed idee om je uitgaven op volgorde te zetten van wat voor jou belangrijk is. Te beginnen met wat het meest belangrijk is bovenaan en onderaan eindigen met wat het minst belangrijk is. Probeer dan eerst om geld te besparen op de dingen die onderaan de lijst staan. Op deze manier houd je dus meer geld over voor de dingen die je leuk vindt.

Een kasboek bijhouden

Ook dit kan heel handig zijn om op een gemakkelijke manier je geldzaken onder beheer te houden en zo veel geld te besparen, bijvoorbeeld op de boodschappen. Als je precies weet wat je uitgeeft aan eten en drinken kan je goed inschatten wat er bespaard zou kunnen worden. Bekijk de aanbiedingen bij winkels, dat kan een hoop geld schelen. Ook de zogenaamde B-merken zijn vaak een stuk goedkoper dan de bekende dure merken en kunnen zeker net zo lekker zijn. Let goed op je impulsaankopen, daar kan heel erg veel geld in gaan zitten. Wat heel goed werkt is vooraf een boodschappenlijstje maken en daar dan niet van af wijken.

Grote uitgaven anders oplossen of uitstellen

In sommige gevallen is het heel verstandig om te kijken of je bijvoorbeeld een duur stuk gereedschap wat je verder zelden of nooit gaat gebruiken, ergens kunt huren. Dit scheelt natuurlijk heel veel geld waar je weer andere dingen voor kunt doen. Heb je maar af en toe een auto nodig, dan zou het een optie kunnen zijn te overwegen die ook ergens te huren, er zijn mogelijkheden genoeg. Vaak zijn er ook wel dingen te leen bij buren of kennissen, op de manier help je elkaar ook nog een handje en het is goed voor je sociale contacten.

Waar kan ik nog meer op besparen?

Televisie, mobiel en internet: Door te vergelijken kan je een stuk goedkoper uit zijn.                     

Loopt je energiecontract bijna af? Kijk dan eens goed na wat je ergens anders kwijt zou zijn.              

Abonnementen op tijdschriften: Lees ze samen met familie en/of vrienden, anders is een leesmap die eventueel niet meer zo recent is vaak ook een enorme besparing.                                                         

Loterijen: We dromen allemaal van een grote prijs, echter meestal is het zo dat je het geld wat je aan loten kwijt bent nooit terugwint. Wat kan helpen is een lot kopen als je daar echt geld voor over hebt.

                                                                                                                                      Verzekeringen: Als je eens heel goed je polissen nakijkt om te zien of je bijvoorbeeld niet dubbel verzekerd bent kan je ook veel geld besparen. 

Kortom, bedenk bij alles wat je koopt: Heb ik dit echt nodig?